mei 10, 2023
De kracht van visuele branding en waarom dit een musthave is voor elke ondernemer

Vandaag wil ik het hebben over visuele branding en waarom het zo belangrijk is. Ik kan je vertellen dat het niet alleen gaat om een mooi logo en kleurencombinaties die er “cool” uitzien. Oh nee, er komt veel meer bij kijken.

Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd om te lezen als er geen foto’s zijn? Juist, niemand. Daarom is visuele branding zo belangrijk. Het is als een uitnodiging om je merk te ontdekken zonder dat je zelfs maar een woord hoeft te zeggen.

Stel je voor, je loopt door de stad en je ziet een winkel met een groot, mooi, kleurrijk bord boven de deur. Je hebt geen idee wat voor winkel het is, maar je bent nieuwsgierig. Je loopt naar binnen en je vindt een prachtige boetiek met geweldige kleding en accessoires. Dit is precies wat visuele branding kan doen.

Maar laten we het nu hebben over het echte werk. Laten we het hebben over hoe belangrijk visuele branding is voor jouw bedrijf.

Het maakt je herkenbaar Denk eens aan de grootste merken ter wereld. Coca-Cola, Nike, McDonald’s, Apple. Wat hebben ze allemaal gemeen? Hun logo’s zijn overal ter wereld te herkennen. Dit is het effect dat je wilt creëren met jouw merk.

Het geeft je een professionele uitstraling Een stijlvol en goed ontworpen logo en website zorgen ervoor dat jouw bedrijf er professioneel uitziet en betrouwbaar overkomt. Mensen zullen sneller geneigd zijn om zaken met jou te doen als ze vertrouwen hebben in jouw bedrijf.

Het creëert een emotionele band Mensen zijn visueel ingesteld en door middel van visuele branding kun je een emotionele band creëren met jouw doelgroep. Het gebruik van kleuren, lettertypen en beelden kan bijvoorbeeld een gevoel van betrouwbaarheid, luxe of speelsheid oproepen.

Dus, beste lezers, onderschat nooit het belang van visuele branding. Het is de sleutel tot herkenning, professionaliteit en het creëren van een emotionele band met jouw doelgroep. En als je het niet gelooft, kijk dan eens naar het logo van McDonald’s. Je krijgt toch meteen zin in een Big Mac?.

Is jouw business visueel al finger licking good? Ontdek dit in een vrijblijvende brand check.

Boek hier jouw call.

Delen

×