Brandarchetype:
The Hero

De beste manier om het karakter (DNA) van je bedrijf of merk te bepalen en onder woorden te brengen is via brandarchetypen.

Dit zijn twaalf oerkarakters bedacht door de Zwitserse psycholoog Carl Jung die iedereen intuïtief herkent. Ieder archetype heeft zijn eigen waarden, kwaliteiten, doelen en ambities. Je kunt jouw brandarchetype gebruiken als vertrekpunt voor al jouw branduitingen. Het gaat je helpen om een duidelijke herkenbare positionering uit te dragen zowel op je website als op je social media. Bekijk hieronder de video en ontdek  alle ins en outs van jouw brandarchetype. Als je naar beneden scrolt op deze pagina ontdek je meer over jouw unieke archetype.

Jouw krachtzin:

Waar een wil is, is een weg.

Een HERO heeft een sterk plichtsgevoel, grote bewijsdrang en meesterschap. De HERO, oftewel de held, houdt van grote uitdagingen. HERO merken helpen hun klanten voornamelijk met het verleggen van grenzen en met groeien om zelf een held te worden. Ook zullen zij hun persoonlijke krachten bundelen om maatschappelijke plichten uit te voeren. De goede energie en gedrevenheid van het merk is ontzettend aanstekelijk voor klanten.

Motiverend
Enthousiast
Sterk
Toegewijd

Jouw valkuilen

Een van de grootste valkuilen van een HERO merk is de vervreemding van hun doelgroep. Ze kunnen te enthousiast zijn over hun plannen en vergeten deze vervolgens te toetsten bij hun achterban. Zorg ervoor dat je in contact blijft met je doelgroep.

Jouw kracht

Een HERO merk beschikt over ongekende motivatie. Dit merk weet precies hoe het zijn klanten enthousiast kan maken. HERO merken zijn in staat om een trouwe achterban aan zich te binden. Een HERO merk houdt van uitdagingen. Het ultieme doel van een HERO merk is om de wereld te veranderen.

Brandkleuren die passen

#f69222

Kleurcode

#d1d2d3

Kleurcode

#94969a

Kleurcode

#9395b5

Kleurcode

#6660aa

Kleurcode

#393473

Kleurcode

Brand Moodboard

Deel je Brandarchetype in je stories op Instagram en ontvang een ingelijste poster.

Deel je Brandarchetype in je Instagram stories, vertel dat je meedoet met het Empire Brandtraject en krijg jouw Brandarchetype ingelijst op je deurmat. Om het je makkelijk te maken kun je hieronder ( klik op de button) een instastory sjabloon van jouw archetype downloaden. Download de afbeelding naar je computer, verstuur hem naar je telefoon, sla hem op in je fotobibliotheek en laad hem als plaatje in op je story. In het bovenste gedeelte kun jouw tekst plaatsen. Vergeet niet om mij te vermelden @yoany.brandexpert

Terug naar lesoverzicht