Brandarchetype:
The Explorer

De beste manier om het karakter (DNA) van je bedrijf of merk te bepalen en onder woorden te brengen is via brandarchetypen.

Dit zijn twaalf oerkarakters bedacht door de Zwitserse psycholoog Carl Jung die iedereen intuïtief herkent. Ieder archetype heeft zijn eigen waarden, kwaliteiten, doelen en ambities. Je kunt jouw brandarchetype gebruiken als vertrekpunt voor al jouw branduitingen. Het gaat je helpen om een duidelijke herkenbare positionering uit te dragen zowel op je website als op je social media. Bekijk hieronder de video en ontdek  alle ins en outs van jouw brandarchetype. Als je naar beneden scrolt op deze pagina ontdek je meer over jouw unieke archetype.

Jouw krachtzin:

Exploration is curiosity put into action.

Jouw merk is een echte ontdekkingsreiziger. Vrijheid, ontdekkingen en écht jezelf kunnen zijn staan centraal. Dit merk-archetype verlangt naar zelfontwikkeling en individualiteit. Een succesvol Explorer merk houdt van echte langdurige relaties en diepe verbindingen. Het merk-Archetype Explorer past goed bij merken die willen uitvinden wat past bij de unieke behoeftes, voorkeuren en wensen van hun klanten.

Individualistisch 
Nieuwsgierig 
Innoverend 
Creatief

Jouw valkuilen

Het gevaar van een Explorer merk is dat ze te veel verschillende doelgroepen aanspreekt waardoor het soms moeilijk kan zijn om focus te houden. Ondanks dat het merk voor veel mensen aantrekkelijk is, zul je een duidelijke hoofddoelgroep moeten kiezen.

Jouw kracht

Een succesvol Explorer merk is in staat om meerdere doelgroepen aan te kunnen spreken. Dit merk vindt snel verbinding met een doelgroep omdat het fundamentele thema’s als vrijheid en eigen identiteit raakt. Daarnaast heeft de Explorer een brede eigenzinnige kijk op de wereld en is hierdoor in staat om zichzelf eenvoudig te onderscheiden.

Brandkleuren die passen

#37888A

Kleurcode

#d1d2d3

Kleurcode

#94969a

Kleurcode

#779076

Kleurcode

#f7baa5

Kleurcode

#5e5d7c

Kleurcode

Brand Moodboard

Deel je Brandarchetype in je stories op Instagram en ontvang een ingelijste poster.

Deel je Brandarchetype in je Instagram stories, vertel dat je meedoet met het Empire Brandtraject en krijg jouw Brandarchetype ingelijst op je deurmat. Om het je makkelijk te maken kun je hieronder ( klik op de button) een instastory sjabloon van jouw archetype downloaden. Download de afbeelding naar je computer, verstuur hem naar je telefoon, sla hem op in je fotobibliotheek en laad hem als plaatje in op je story. In het bovenste gedeelte kun jouw tekst plaatsen. Vergeet niet om mij te vermelden @yoany.brandexpert

Terug naar lesoverzicht