Brandarchetype:
The Jester

De beste manier om het karakter (DNA) van je bedrijf of merk te bepalen en onder woorden te brengen is via brandarchetypen.

Dit zijn twaalf oerkarakters bedacht door de Zwitserse psycholoog Carl Jung die iedereen intuïtief herkent. Ieder archetype heeft zijn eigen waarden, kwaliteiten, doelen en ambities. Je kunt jouw brandarchetype gebruiken als vertrekpunt voor al jouw branduitingen. Het gaat je helpen om een duidelijke herkenbare positionering uit te dragen zowel op je website als op je social media. Bekijk hieronder de video en ontdek  alle ins en outs van jouw brandarchetype. Als je naar beneden scrolt op deze pagina ontdek je meer over jouw unieke archetype.

Jouw krachtzin:

Do not take life to seriously.

Jouw merk is in staat om op een vrolijke wijze een serieuze visie en missie over te brengen en issues aan de kaak te stellen. Jij bent in staat om grote problemen op een luchtige manier bespreekbaar te maken. Jij bent goudeerlijk. Dit respecteren en waarderen je klanten dan ook. Juist door die aanpak weet een Jester ver te komen in het overbrengen van hun visie.

Grappig
Oprecht
Luchtig
Uitdagend

Jouw valkuilen

Ondanks dat je op een luchtige humoristisch manier naar het leven kijkt is het wel belangrijk dat je serieus genomen blijft worden. Voorkom dat je boodschap jouw doelgroep niet raakt.

Jouw kracht

Je weet exact hoe je jouw klanten een leuke tijd kunt bezorgen en kan laten ontspannen. Je vindt dat je het leven niet altijd te serieus moet nemen en dat af en toe een beetje zelfspot hebben geen kwaad kan. Als je de juiste toon en snaar weet te raken kom je als Jester ver én kan je een serieus maatschappelijk probleem aan de kaak stellen en oplossen. Hier ligt jouw kracht.

Brandkleuren die passen

#E43535

Kleurcode

#d1d2d3

Kleurcode

#37888A

Kleurcode

#54b4bc

Kleurcode

#fcb57b

Kleurcode

#000000

Kleurcode

Brand Moodboard

Deel je Brandarchetype in je stories op Instagram en ontvang een ingelijste poster.

Deel je Brandarchetype in je Instagram stories, vertel dat je meedoet met het Empire Brandtraject en krijg jouw Brandarchetype ingelijst op je deurmat. Om het je makkelijk te maken kun je hieronder ( klik op de button) een instastory sjabloon van jouw archetype downloaden. Download de afbeelding naar je computer, verstuur hem naar je telefoon, sla hem op in je fotobibliotheek en laad hem als plaatje in op je story. In het bovenste gedeelte kun jouw tekst plaatsen. Vergeet niet om mij te vermelden @yoany.brandexpert

Terug naar lesoverzicht